Zwangerschap

Werkwijze zwangerschap

Op het moment dat je weet dat je zwanger bent kun je een afspraak maken voor een intake en krijg je een team van 2 verloskundigen aangewezen. Alle controles zijn bij een van de 2 vaste vroedvrouwen.

Uitgebreide consulten

Elk consult duurt zo’n 45 minuten. Tijdens het consult nemen we de tijd om elkaar te leren kennen, jullie wensen te bespreken en te kijken wat er nodig is op dat moment voor een fijne en ontspannen zwangerschap. Ook kijken we vooruit naar de bevalling. Welke wensen hebben jullie? Uiteraard doen we ook de standaard medische checks. Indien je het prettig vindt, kun je ook bij ons een echo laten maken. In totaal zijn er zo’n 10-12 momenten waarop we elkaar zien. Waarvan één keer bij jou thuis, aan het einde van je zwangerschap.

Persoonlijke  begeleiding zwangerschap

Persoonlijke zorg voor jou én je partner

Naast de medische checks is er tijdens het consult ook volop ruimte voor jou en je partner. Hoe gaat het nu écht met jou? Waar loop je tegenaan tijdens de zwangerschap? En niet te vergeten: Hoe beleeft je partner jullie zwangerschap? Heeft hij/zij misschien vragen of onzekerheden waar hij/zij mee rondloopt? Bevallen doe je echt samen. Daarom is het zo belangrijk dat je (geboorte)partner ook betrokken is bij het hele proces. Elk consult stemmen we af op jullie persoonlijke behoefte.

Uniek: Integral Pelvic Therapy

Tijdens de zwangerschap zijn er 2 IPT-sessies van 2 uur inbegrepen bij de begeleiding. Integral Pelvic Therapy (IPT) is holistische vorm van bekkentherapie, waarbij de balans in het bekken hersteld word d.m.v. uit- & inwendige massagetechnieken. Het bekken is een gebied waar (onbewust) veel spanning en stress wordt opgeslagen. Door tijdens de zwangerschap aandacht te geven aan dit gebied, zien we in de praktijk dat er minder interventies nodig zijn tijdens de bevalling. De integratie van lichaamswerk maakt onze zwangerschapsbegeleiding uniek!

De IPT-sessies waren een waardevolle toevoeging in het gehele traject. Ervaringen rondom de geboorte van ons eerste kindje kregen een plekje. Ik ging vol vertrouwen de bevalling van ons tweede kindje tegemoet’

linda B.

Echo’s tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap krijg je bij Dana Centrum meerdere echo’s aangeboden. Met een echo kunnen we zien of het hartje klopt en of je kindje mooi groeit. Ook de medische echo’s zoals de 13 en 20-weken echo kun je bij Dana laten doen. Het is echter niet verplicht om een echo te laten maken. Soms is het wel wenselijk om met een echoscopist te kijken naar je baby in de buik. Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar je kindje. De medische echo’s worden meestal vergoedt door je zorgverzekering. De echo’s op aanvraag zijn voor eigen rekening.


Ervaringen van cliënten

“Ik heb door zwangerschapsdiabetes een hele pittige zwangerschap gehad en had me geen betere verloskundigen kunnen wensen dan Daphne en Aster”

Liefs, Sanne en Mathijs

We hebben een hele fijne ervaring gehad met Aster en Kristel. Naast de reguliere zorg is er veel tijd en aandacht tijdens het hele traject voor wat er bij ons speelde en belangrijk was. Dit gaf rust en vertrouwen wat van hele grote waarde is geweest

Carlyn en Matthijs

Het was geweldig om het team van Dana aan onze zijde te hebben. Ze voelden precies aan waar behoefte aan was en luisterden goed naar onze wensen. Alles vanuit vertrouwen; precies wat wij wilden!

Marga en Christian