Verloskundigenpraktijk Zeist-Utrecht: Holistische Geboortebegeleiding en kleinschalige zorg

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Ben je op zoek naar een verloskundige in de regio Zeist, Utrecht? Bij Dana staan jij, je geboortepartner en kindje(s) centraal. Wij geloven dat persoonlijke zorg bijdraagt aan een goed verloop van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Wil je ons leren kennen? Maak een gratis kennismakingsgesprek.

Holistische aanpak

Onze verloskundigen werken allemaal vanuit een holistische manier, maar met hun voeten stevig op de grond. Allemaal uniek in persoon, maar met een gezamenlijke missie: Jou empoweren in het geboorteproces. Wij geloven dat geboorte een natuurlijk proces is waarop je het liefst zo min mogelijk invloed wil uitoefenen. Vertrouwen in je lijf is daarin essentieel voor een natuurlijke bevalling. De oerkracht die een vrouw kan ervaren tijdens de bevalling is geweldig!

verloskundige zeist
Onze verloskundigen Martine, Kristel & Amber

Kleinschalig en persoonlijk

Onze zorg kenmerkt zich door het kleinschalige en persoonlijke karakter. We kiezen er voor om een beperkt aantal zwangeren en hun partners te begeleiden. In onze praktijk werken we met teams van 2 verloskundigen. Zo kunnen we elkaar echt leren kennen. En weet je zeker dat je een vertrouwd gezicht hebt bij je bevalling.

Het komt eigenlijk nooit voor, maar mocht er onverhoopt toch 2 bevallingen tegelijk zijn, werken we met een aantal gelijkgestemde verloskundigen in Zeist, die volgens dezelfde visie en waarden werken.

Uitgebreide consulten

De consulten tijdens je zwangerschap duren zo’n 45 minuten, dit in tegenstelling tot de 10-15 minuten bij een reguliere verloskundige in Zeist. Tijdens de consulten doen we ‘medische checks’ zoals het luisteren van het hartje en het meten van je bloeddruk. Ook het afnemen van bloed of het doen van echo’s is mogelijk in onze praktijk. Lees hier meer over onze werkwijze.

Verloskundige Zeist

Keuzevrijheid

Tijdens de consulten is er tevens ruimschoots tijd om jouw wensen van jullie bevalling door te nemen. Wij vinden het belangrijk dat jullie als a.s. ouders zelf keuzes maken. Het is immers jullie bevalling. Wij staan jullie bij met onze kennis en ervaring en informeren jullie over de voor-en nadelen van bijvoorbeeld interventies.

Procesbegeleiding doen we door middel van gesprekken, coaching, visualisaties of massages. Integral Pelvic Therapy® is standaard onderdeel van onze begeleiding.

Hands-off en Embodied Consent

Tijdens het bevalproces werken we zo veel mogelijk hands-off. Als er een interventie nodig is, werken we met ‘embodied consent’. We leggen uit wat er aan de hand is en welke keuzes je hebt. Vervolgens is het aan jou ( en je partner) om de beslissing te nemen. Deze keuze neem je niet alleen met je hoofd, maar ook met je hart én je lijf.

Thuis bevallen of in het ziekenhuis

Wij begeleiden zowel thuis- als ziekenhuisbevallingen. Wij blijven bij je, tot na de geboorte. Ook als je onverhoopt naar het ziekenhuis moet.

Voor wie?

Op zoek naar een verloskundige in Zeist met echt persoonlijke begeleiding? Bij Dana kom je terecht in een warm bad waar jij als zwangere vrouw ( en je partner) centraal staat. Wij werken in een straal van 55 km rondom Zeist. Twijfel je of je te ver weg woont? Neem dan contact met ons op.

Aanmelden verloskundige Zeist

Wanneer moet je je nu aanmelden bij een verloskundige? Normaal gezien plan je de eerste afspraak rond 7-9 weken zwangerschap. Je kunt bellen naar de praktijk voor een afspraak, of je aanmelden via dit aanmeldformulier. Wil je eerst weten of we een match zijn? Plan dan eerst een kennismakingsgesprek.

Kennis overdragen

We vinden het belangrijk om onze holistische visie op de geboortezorg te delen met toekomstige vroedvrouwen. Daarom leiden wij graag studenten op die de liefde voor onze visie delen en draaien er dus met regelmaat verloskunde studenten mee als stagiaire op onze praktijk. We hopen daarmee ook ons gedachtegoed een groter bereik te geven in het geboorteveld zodat er meer en meer (aanstaande) ouders een zachte landing aan kun kindje kunnen geven en vol vertrouwen aan de bevalling en het ouderschap kunnen beginnen.

Eigen bijdrage verloskundige Zeist

Voor onze specialistische zorg vragen wij een eigen bijdrage. Kijk hier voor een overzicht van de kosten.


Ervaringen van cliënten

“Ik heb door zwangerschapsdiabetes een hele pittige zwangerschap gehad en had me geen betere verloskundigen kunnen wensen dan Daphne en Aster”

Liefs, Sanne en Mathijs

We hebben een hele fijne ervaring gehad met Aster en Kristel. Naast de reguliere zorg is er veel tijd en aandacht tijdens het hele traject voor wat er bij ons speelde en belangrijk was. Dit gaf rust en vertrouwen wat van hele grote waarde is geweest

Carlyn en Matthijs

Het was geweldig om het team van Dana aan onze zijde te hebben. Ze voelden precies aan waar behoefte aan was en luisterden goed naar onze wensen. Alles vanuit vertrouwen; precies wat wij wilden!

Marga en Christian