Kristel Winters, Vroedvrouw – Klassiek Homeopaat – Lactatiekundige IBCLCHypnoBirthing Docent – IPT-Practitioner

Kristel vormt samen met Aster ons eerste verloskundige team.

Kristel is een warme, krachtige vrouw en gepassioneerde vroedvrouw. Bij haar vind je een stevige bedding. Zij biedt ieder de ruimte om zichzelf te zijn.

Op verzoek zet zij o.a. haar homeopatische kennis in tijdens je zwangerschapstraject, baring en kraamtijd.

Mijn naam is Kristel Winters. Ik ben moeder van drie prachtige kinderen en vroedvrouw vanuit mijn hart. Ik koos voor dit mooie vak nadat ik zelf mijn kinderen had gekregen en de kracht van de kwetsbaarheid tijdens mijn eigen zwangerschappen en de geboortes heb mogen ervaren. Als vroedvrouw wil ik je graag helpen om de zwangerschap en bevalling op de bij jou passende wijze in te vullen. Hierbij staan autonomie, fysiologie en het volgen van de wijsheid van het vrouwelijke lichaam voorop.

Kristel

Medische achtergrond

Na het afronden van de studie Vroedkunde heb ik een aantal jaren in een stadspraktijk in Utrecht gewerkt. Een tijd waarin ik veel zwangerschappen en mooie geboortes heb mogen begeleiden. Vanaf 2021 wilde ik graag de stap maken naar een holistische praktijk waarbij er meer tijd en ruimte voor persoonlijke begeleiding is. En zoals het gaat, wanneer je afscheid neemt van het oude is er ruimte voor het nieuwe om zich te manifesteren. Zo kwam geboortecentrum Dana op mijn pad. De visie van Daphne en Mariette om een brug slaan tussen het reguliere en complementaire veld van de geboortezorg is er een die ik geheel ondersteun. Als Klassiek Homeopaat ben ik gewend om op een holistische manier naar gezondheid en ziekte te kijken.

Al een aantal jaren ben ik HypnoBirthing® docent volgens de Mongan methode. In deze prenatale cursus geef ik ouders de handvatten om zich op lichamelijk en mentaal vlak op de geboorte van hun kindje voor te bereiden.

In 2021 heb ik de IPT opleiding gevolgd en afgerond, waardoor ik dit nu kan integreren in de zorg rondom zwangerschap en geboorte.  Daarnaast heb ik in 2021 de opleiding voor lactatiekundige afgerond. Hiermee kan ik in de postnatale periode hulp bieden bij problemen rondom (borst)voeding.

Visie op zwangerschap en geboorte

Tijdens de zwangerschap en geboorte vindt er op lichamelijk, emotioneel en spiritueel vlak een transformatie plaats. Met de geboorte van een kindje is er ook de geboorte van jou als ouder. Vertrouwen hebben in dit natuurlijke proces, dat sinds het ontstaan van de mensheid al bestaat, is hierbij van groot belang. Ik zal je vanuit mijn ervaring en kennis stimuleren dit vertrouwen te behouden of te vinden. Hierbij is er veel mogelijk en gaan autonomie en medische kennis hand-in-hand.

Ik hoop je snel te ontmoeten en vind het een voorrecht om deel uit te mogen maken van deze bijzondere fase in jouw leven.

BIG: 99925866203