Daphne van der Putten, Eigenaar, Founder van Integral Pelvic Therapy, Vroedvrouw, Opleider, IPT-Practitioner

Ik help vrouwen in hun zoektocht naar lichaamsbewustzijn, zodat ze haar lichaam, gevoelens maar ook haar grenzen kan voelen. Tegenwoordig werk ik niet alleen met zwangere vrouwen, maar begeleid ik ook niet-zwangere vrouwen in het openen en weer in contact brengen met hun lichaam. Vrouwen gaan dan stralen van binnenuit met een kracht die niet te evenaren is.

Daphne

Door mijn spirituele reis kwam ik in aanraking met de-armouring. Dit is een methode om het lichaam te bevrijden van blokkades die in het lichaam zijn opgeslagen als verdedigingsmechanisme.  

Eén van mijn teachers is Susanne Roursgaard (Gaia-methode). Zij gaf me een goede theoretische en praktische basis in het veld van interne en externe de-armouring op zowel vrouwen als mannen. Daarna ben ik me meer en meer aan het verdiepen in het belang van het bindweefsel (fascia) bij het loslaten van spanningen in het lichaam. Ik heb getraind bij een aantal bevriende osteopaten om mijn praktische kennis van het externe bekkengebied te verbreden.

Verder heb ik ook enkele trainingen gevolgd in Myofascial Energetic Release bij Satyarthi Peloquin en Roland Engelbracht. 

In 2017 kreeg ik de kans om de training Holistic Pelvic Care™ te volgen, ontwikkeld door Tami Lynn Kent. Zij is een voorloper op het gebied van intiem lichaamswerk en ik heb veel van haar mogen leren. Mijn praktische kennis met betrekking tot het bekken verdiepte zich in deze setting. Ik leerde hoe je enerzijds kon werken op structureel niveau, zoals het werken met de fascia en het oplossen van spanningspatronen, en anderzijds visualisatietechnieken kon gebruiken om bijvoorbeeld een imprint van trauma in het bekken te vervangen door een gezonde imprint. Vooral na de geboorte is dit een hele nuttige techniek. 

IntegralPelvicTherapy® 

Al deze verschillende technieken en theoretische benaderingen hebben hun sporen achtergelaten op mijn hoedanigheid van therapeut in het veld van vrouw en gezondheid. Ik heb hierdoor mijn eigen manier van werken ontwikkeld, een mix van aandachtige aanraking, fascia- en triggerpointrelease, emotioneel lichaamswerk en energetische technieken. 

In januari 2018 besloot ik te stoppen als verloskundige in het ziekenhuis om mij volledig te wijden aan mijn praktijk als lichaamswerker (gespecialiseerd in zwangerschap en geboorte). Mijn manier van werken kreeg een naam: Integral Pelvic Therapy®. 

Samen met mijn vriendin en wijze vrouw Mariëtte Frits is de training Integral Pelvic Therapy® Education ontwikkeld voor professionals. De training is inmiddels geaccrediteerd door het CRKBO, KTNO, BATC en de KNOV. Ook hebben we de beroepsvereniging Integral Pelvic Therapy Association opgericht (de “IPTA”). Onze missie is om op deze manier holistisch lichaamswerk toegankelijker te maken in het reguliere systeem, zodat het in de toekomst toegankelijk is voor elke vrouw. 

BIG-Code: 999 133 82 703