Aster Hermans, Vroedvrouw en IPT-Practitioner

Welkom aan alle vrouwen. Een speciaal welkom aan (wens)mama’s. Ik begeleid jullie graag in deze bijzondere fase rondom zwangerschap, geboorte en moederschap.

Ik word gelukkig van het werken met vrouwen en hun naasten. Ik draag graag bij aan het voelen van jullie eigen kracht en intuïtie, in de zwangerschap, tijdens de bevalling, in het moederschap en zeker ook daar buiten. De fases in het leven van de vrouw intrigeren mij.

In mijn leven probeer ik altijd naar mijn lijf en intuïtie te luisteren. Die bepalen grotendeels de wegen die ik kies. Ik merk dat ik er gelukkiger door word. Lijf en intuïtie als basis en kompas.

Aster

IPT biedt hierin een fantastische tool en raakt letterlijk en figuurlijk de basis aan. 

Na jaren in reguliere praktijken gewerkt te hebben, kwam ik in 2020 bij Dana. De aandacht, tijd en ruimte in de zorg heb ik als een warm bad voor cliënten en mijzelf als vroedvrouw ervaren.
Tijdens IPT sessies vind ik het wonderbaarlijk hoe weefsels mee kunnen bewegen en kunnen verzachten door aanraking. We werken met emoties, beelden of wat er anderszins bij vrijkomt. Zo volgen we de wijsheid van het lichaam.

Jou als cliënt bied ik de veiligheid, afstemming en aandacht om naar je lichaam te kunnen luisteren. Met humor, lichtheid, speelsheid en mijn voeten stevig op de grond, ben ik aanwezig waarbij we samen ontdekken wat jouw lichaam wil vertellen. Dan kan duidelijk worden wat het lijf vasthoudt dat gehoord wil worden. En wat er nodig is om los te laten. Voor mij is elke sessie een dans waarin ik jou en je lijf volg en er voor je ben.

In 2022 ben ik moeder geworden van een dochter. Het zelf ervaren van dit hele proces heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Ik was erg blij met de zorg van Dana waar tijd en ruimte voor onze wensen en onzekerheden was. Ook IPT heeft een krachtige rol gespeeld in het vertrouwen op mijn lichaam. Ik kijk daardoor ontzettend goed terug op de langdurende, en uiteindelijk medische, bevalling.

In mijn vrije tijd ben ik nu vooral mama.  Daarnaast geniet ik van koken met mijn man, samenzijn in de natuur, wandelen op blote voeten, de wind hoog in bomen voelen, kamperen, en buiten zwemmen als het eigenlijk net wat te koud is. In de toekomst heb ik hopelijk een moestuin.

Vooralsnog werk ik na mijn verlof alleen als IPT practitioner om er deze tijd veel voor mijn gezin te zijn.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Opleidingen
2015 Verloskunde – Verloskunde Academie Groningen
2021 Integral Pelvic Therapy – Dana centrum Zeist
Te volgen voorjaar/zomer 2023: Advanced training Integral Pelvic Therapy – Dana centrum Zeist
Daarnaast tal van bijscholingen.

Ik ben lid van de KNOV (beroepsgroep van verloskundigen) en IPTA (beroepsgroep IPT).
Ook sta ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister Verloskundigen.

BIG: 999 195 22 703