','

' ); } ?>

Annemarie Reilingh – Haptotherapeut

Als deskundige op het gebied van vrouwengezondheid begeleid ik vrouwen in het creëren van een gepassioneerd leven van binnenuit. Gedurende 21 jaar, in mijn werk als (voormalig) Fysiotherapeut, GZ-Haptotherapeut en Integral Pelvic Therapist, heb ik meer dan duizend vrouwen ondersteund in het cultiveren van een gezondere relatie met zichzelf en hun lichaam.

In de online trainingsprogramma’s van It’s my Pleasure, als mede-oprichtster en expert op gebied van seksuele gezondheid, nodig ik vrouwen uit om hun bekkenlandschap en seksualiteit te verkennen. Mijn doel is om vrouwen een diepe vervulling en tevredenheid op elk gebied van hun leven te laten ervaren. Dit begint met de relatie die ze hebben met hun eigen lichaam.

Klinisch epidemioloog

Daarnaast heb ik mijn ervaring en expertise uitgebreid door een opleiding te volgen tot medisch wetenschappelijk onderzoeker (klinisch epidemioloog). Ik ben deze uitdaging aangegaan om mijn persoonlijke missie op het gebied van gezondheid en vrouwen verder te ontvouwen: synergetisch werken met de wijsheid van het lichaam en de nieuwste wetenschappelijke inzichten, om zo optimale gezondheid en levens(lust) te kunnen ervaren.

Mijn passie is om vrouwen te helpen hervinden wat ze beweegt. Als GZ-Haptotherapeut en Integral Pelvic Therapist help ik vrouwen om plezier en wijsheid in hun lichaam te kunnen ervaren—zowel fysiek als emotioneel.

www.pelvicawakening.com

www.itsmypleasure.nl


Agenda link voor nieuwe aanmeldingen:

https://calendly.com/pelvicawakening/our-first-session-60-min

Haptotherapie

In Haptotherapie staat de positieve werking van aanraking centraal. Een disbalans tussen ‘wat je denkt ’ en ‘hoe je je voelt’ heeft vaak een grotere impact op je leven dan je je beseft. Beide zijn belangrijk factoren voor je algehele gezondheid en geluk. Als GZ-Haptotherapeut gebruik ik conversatie, ervaringsoefeningen en affectieve aanraking als tools om je te met je zintuigen te verbinden. Door de taal van het lichaam te leren ontstaat er een diepere verbinding met jezelf.

Door middel van gesprek, ervaringsgerichte oefeningen en affectieve aanraking ontwikkel je je ‘voel-bewustzijn’. Door te luisten naar je gevoelens en deze te leren vertrouwen (of het nu angst, boosheid, verlies, verdriet, geluk of liefde is) kun je andere keuzes gaan maken. Zo creëer je een leven dat jouw vitaliteit ondersteund van binnen-uit. 

Doelgroep

In mijn werk zet ik alle kennis en ervaring die ik heb in. De cliënt is daarbij leidend. Ik werk uitsluitend met vrouwen. Mijn specialisme is bekkenproblematiek, pijn bij het vrijen en verdieping van seks en intimiteit.


CV – Fysiotherapie, Hogeschool van Amsterdam (2000) (niet praktiserend)
– Geregistreerd GZ-Haptotherapeut, post-HBO, Academie voor Haptonomie (2012)
– Holistic Pelvic Care™ Provider, Opleiding Tami Kent Portland Oregon (2017)
– Geregistreerd Integral Pelvic Therapist.
– Master Klinische Epidemiologie, Universiteit van Amsterdam (2021)