','

' ); } ?>

Kraamtijd

Kraamtijd

De kraamtijd is een bijzondere maar ook pittige tijd. Er komt na de bevalling veel op jullie af. Praktische dingen die geregeld moeten worden. Maar ook een periode waarin jullie samen moeten wennen aan een nieuw mensje in jullie gezin. Terwijl jij als kraamvrouw nog volop moet herstellen. Om deze periode voor jullie zo aangenaam en rustig mogelijk te maken is het belangrijk om vooraf na te denken samen hoe jullie deze kraamperiode willen invullen. Tijdens de consulten met je verloskundige besteden we hier ook aandacht aan.

Kraamhulp regelen

Na de bevalling is de professionele zorg van een kraamverzorgster onmisbaar. Zij zal tijdens de eerste periode jou en je gezin ondersteunen. Dit doet zij in nauwe samenwerking met onze verloskundigen.

Tijdens je zwangerschap meld je je zelf aan bij een kraamzorgorganisatie. Wij werken graag samen met “De Kraamwolk”. Zij geven natuurlijke kraamzorg. De kraamverzorgsters kijken naar wie jij bent als persoon en wat voor jou en je kindje belangrijk is. Deze manier van werken sluit naadloos aan bij onze verloskundige zorg.

Voorrang Kraamwolk

Cliënten van Dana krijgen voorrang bij De Kraamwolk om natuurlijke kraamzorg te ontvangen. Het is belangrijk je zo snel mogelijk in te schrijven( liefst voor 12 weken nog), zodat je verzekerd bent van een plekje.

Onze zorg in de kraamtijd

Nadat je bent bevallen, komen we in het kraambed gemiddeld zo’n 3 keer bij jou thuis om je te ondersteunen. We bespreken het verloop van de bevalling en we ondersteunen je lichamelijk herstel door bijvoorbeeld massages en kruidenbaden. Geef je borstvoeding maar loopt het nog niet lekker? Wij kunnen je helpen indien nodig. Misschien heb je geen vragen maar wil je gewoon even je verhaal delen. Ook dat kan! Wij zijn er voor je.

Nacontrole bij Dana Centrum

Na 6 weken komen jij en je partner met je kindje nog een laatste keer op consult. We bespreken dan nogmaals het verloop van de bevalling en zo gewenst ook de mogelijkheden voor anticonceptie. Indien gewenst, doen we een bekkenbodemonderzoek en leren we je hoe je zelf je bekkenbodem kunt masseren. Daarnaast geven we je oefeningen om de spieren van je bekkenbodem weer sterk te maken.

Nacontrole Dana
Nacontrole met je pasgeboren kindje

Gezond bekken na bevalling

Soms heeft het bekken nog wat extra zorg nodig na de bevalling. IPT (Integral Pelvic Therapy) is een zeer zachte methode om de balans in dit kwetsbare gebied te herstellen. Door fysieke, energetische, emotionele en mentale blokkades op te heffen wordt het zelfhelende vermogen van het lichaam aangesproken en kan de natuurlijke balans en vitaliteit zich herstellen.

Ervaar jij een of meerdere klachten zoals:

  • Verzakking van blaas en/of baarmoeder
  • Ongewild urineverlies
  • Weinig tot geen gevoel in je bekken
  • Trauma in het bekkengebied
  • Hevige menstruatiepijn
  • Chronische ontstekingen
  • Pijn bij het vrijen
  • Vaginisme

Dan kan een IPT-sessie zeker zinvol zijn. Daarnaast hebben wij ook een bekkenbodemfysiotherapeut bij ons in huis.