Integral Pelvic Therapy: ervaring van een mama

Integral Pelvic Therapy is een vorm van holistische bekkentherapie waarbij de balans in het bekken wordt hersteld. Zowel op fysiek, mentaal, emotioneel & spiritueel niveau. Maar wat is Integral Pelvic Therapy nou precies? En hoe kan dit jou helpen voor, tijdens maar ook na jouw bevalling? In dit blog leggen we dit verder uit en lees je een prachtige ervaring van een mama die haar eerdere bevalling kon verwerken d.m.v. een Integral Pelvic Therapy sessie.

Wat is Integral Pelvic Therapy?

Tijdens een Integral Pelvic Therapy sessie worden zowel inwendige- als uitwendige massage technieken toegepast. Om zo bekkenklachten zoals urineverlies, pijn bij het vrijen, spanning in het bekken, fertiliteitsproblemen of menstruatieklachten te verhelpen. Ook kan Integral Pelvic Therapy helpen bij een eerdere negatieve bevalervaring. Of zelfs een traumatische bevalling. In dit blog vertelt een mama haar ervaring die Integral Pelvic Therapy haar gaf bij de verwerking van de keizersnede van haar eerste kindje.

Dankzij Integral Pelvic Therapy was haar bevalling ‘af’

Stralend ligt ze op het bed in de behandelkamer en blijft maar herhalen:

Wow”, Wow……

“Het is precies hetzelfde” , “Het is precies hetzelfde”

Haar gezicht geeft licht en ze houdt haar baby dicht tegen zich aan gedrukt.

Tijdens de Integral Pelvic Therapy sessie kwamen we spontaan bij de herbeleving van haar bevalling terecht nadat ik een paar minuten gewerkt had op haar buik, rond het litteken van de keizersnee.

Het lichaam weet namelijk. Het lichaam slaat op. Emoties, gevoelens, gebeurtenissen, ervaringen; alles bevindt zich in de enorme databank van onze cellen. Daarom kan een aanraking direct een gevoel of emotie oproepen. Tranen kunnen ons in de ogen springen bij een aanraking of bijvoorbeeld tijdens een bepaalde pose in de yoga.

Haar bevalling was pittig en duurde 4 dagen, waarbij er uiteindelijk toch een keizersnee moest plaatsvinden om het kind levend en gezond ter wereld te brengen. En dat is gelukt; haar kind is gezond op de wereld gekomen, maar zij hield er een onaf gevoel aan over. Dat is wat ze ook aangaf tijdens het intakegesprek: Dat laatste stukje, dat heb ik gemist en het voelt gewoon niet af. Ik voel me niet volledig moeder.

Nu, liggend hier in de kamer, doen we het over. Ze perst met alles wat ze heeft, ze is volledig in haar kracht en na een tijdje is daar de baby. Ik geef haar haar baby, trillend pakt ze het aan, drukt het tegen zich aan. Tranen van dankbaarheid staan in haar ogen. Ze fluistert tegen me: oh, nu voel ik me eindelijk echt mama…… echt, ik voel me ein-de-lijk echt mama. Haar gezicht geeft licht en ze blijft maar zeggen: Wow, wow, wow.

De sfeer in de kamer is magisch, we zitten met z’n tweeën of eigenlijk drieën bijna een uur in deze bubbel. Badend in dit bad van liefde kijk ik naar haar. Haar bevalling is eindelijk af.

Magisch moment

Magische dag

Magisch werk

Meer weten over Integral Pelvic Therapy?

Wil je meer weten over Integral Pelvic Therapy? En wat het voor jou kan betekenen ter voorbereiding van je bevalling? Of ervaar je klachten rondom het bekken en voel je dat Integral Pelvic Therapy iets voor jou zou kunnen betekenen? Lees dan hier verder. Of neem contact met ons op.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *