Intake in Casa Calluna

Onlangs had ik een super leuke intake met een aanstaande papa. Zij stapten wat later in de zwangerschap over omdat zij heel graag langer de tijd hadden tijdens een consult en op zoek waren naar meer verdieping. Het was gezellig en we dronken kopjes thee tijdens het gesprek. We bespraken van alles en nog wat, tot de vader op een gegeven moment vroeg;

“Maar… mag ik je wat vragen?”
“Natuurlijk! Je mag alles vragen” zei ik.
“Nou, ik wil niet onbeleefd zijn maar… Zijn jullie wel echte verloskundigen? Ik bedoel… het ziet er hier allemaal zo gezellig uit. Niet zo wit en steriel. Dat is heel fijn, maar zijn jullie ook kundig?”

Ik moest lachen en vertelde hem dat wij èchte, officiële verloskundigen zijn. En dat ik zelfs jaren in een ziekenhuis heb gewerkt, met veel plezier. Maar dat een witte, steriele omgeving, niet bij ons past. En dat in veel verloskundige praktijken het juist heel gezellig is.

Wij zijn zo ongelooflijk dankbaar voor het huis waar we mogen zijn! “Casa Calluna”; het huis van het heideplantje. Mariëtte Frits heeft de hele inrichting op haar genomen toen we afgelopen augustus in Casa Calluna trokken. Ik een beetje beduusd door het majestueuze uiterlijk van het gebouw, zei Mariette heel beslist; “Dat is wat Dana nodig heeft. Een waar gebouw, het huis van een Godin. Nu hoeven we nooit meer te zoeken naar praktijkruimtes, yogazaaltjes of workshopruimtes. Dit gebouw, daar kan alles in. De verloskundige praktijk, de opleiding, de beroepsvereniging en ook nog aanverwante disciplines. Een centrum!”

En zo geschiedde. We hebben vele wegen bewandeld om hier uiteindelijk te landen. Telkens weer voelend; “is dit dan de plek waar alles samen mag komen?”. Al half een huurcontract getekend, maar toch weer afgezegd want het voelde niet kloppend. Dit huis was eigenlijk al verkocht, maar de eigenaar vond ons ondernemersschap té leuk om het ons niet te gunnen. Wat een feest!

Bij deze een inkijkje in Dana, waar met de week meer leven komt! Wij verwelkomen iedereen met een warm hart en hopen ooit, na de corona tijden een werkelijke opening te kunnen geven 😃

www.danacentrum.nl

#casacalluna

#zwangerinzeist

#holistischeverloskunde

#integralpelvictherapy

#opleidingscentrum

#vrouwenzorg

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *