Bevalling

De bevalling: Hoe bereid je je voor?

Misschien heb je al een duidelijk beeld van je bevalling. Wil je thuis bevallen, in bad of wellicht toch in het ziekenhuis? In Nederland heeft iedere vrouw het recht om te bepalen bepalen waar zij wil bevallen. Ook indien er een medische indicatie is.

Het gaat erom waar jij je het meest veilig en prettig voelt. Hoe meer ontspannen jij bent, hoe beter de hormonen die je bevalling goed laten verlopen zijn werk kunnen doen. Tijdens de consulten met je verloskundige bespreken we wat jij nodig hebt om zo veel mogelijk in rust en vertrouwen de bevalling tegemoet te gaan.

Samenwerking ziekenhuis

We begeleiden zowel thuis- als ziekenhuisbevallingen. We hebben een goede samenwerking met bijvoorbeeld het Diakonessen ziekenhuis en het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht. Ook in geval van medische indicatie blijven we bij jullie om jullie bij te staan tijdens de bevalling. Zo kunnen we continuïteit van zorg geven, ongeacht de uitkomst van je bevalling.

Geboorteplan

Ook kan een geboorteplan helpen om je voor te bereiden. Het helpt je namelijk nadenken over hoe jij de bevalling voor je ziet. Uiteraard is een bevalling en het verloop er van niet te plannen. Maar een geboorteplan is juist belangrijk wanneer het anders loopt. Je verloskundige kan je helpen een geboorteplan op te stellen.

Het gaat beginnen..

Wanneer je voelt dat de bevalling is begonnen, bel je ons. Wij komen naar je toe en blijven de hele bevalling aanwezig, tot na de geboorte van jullie kindje.

Er zijn veel verschillende manieren van bevallen. Standaard nemen we een baarkruk mee waar je gehurkt op kan zitten. Deze houding geeft veel ruimte in het bekken en de zwaartekracht helpt je kindje zakken.

IPT tijdens bevalling

Tijdens de bevalling kan een IPT-sessie nog effectief zijn. Bijvoorbeeld wanneer de ontsluiting niet wil vorderen.

Badbevalling

Wij zijn een groot voorstander van badbevallingen. Dit heeft een aantal voordelen:

  • Het warme water geeft ontspanning en een geweldig pijnstillend effect.
  • Veel bewegingsvrijheid en diverse houdingen mogelijk. Het kindje kan hierdoor makkelijker indalen.
  • Voor de baby is het warme water een zachte en geleidelijke overgang van baarmoeder naar buitenwereld.


Ervaringen van cliënten

“Ik heb door zwangerschapsdiabetes een hele pittige zwangerschap gehad en had me geen betere verloskundigen kunnen wensen dan Daphne en Aster”

Liefs, Sanne en Mathijs

We hebben een hele fijne ervaring gehad met Aster en Kristel. Naast de reguliere zorg is er veel tijd en aandacht tijdens het hele traject voor wat er bij ons speelde en belangrijk was. Dit gaf rust en vertrouwen wat van hele grote waarde is geweest

Carlyn en Matthijs

Het was geweldig om het team van Dana aan onze zijde te hebben. Ze voelden precies aan waar behoefte aan was en luisterden goed naar onze wensen. Alles vanuit vertrouwen; precies wat wij wilden!

Marga en Christian