Op deze pagina vind je de opleidingen & trainingen die door Dana Centrum worden georganiseerd. Ook vind je hier cursussen en trainingen die door partners van Dana Centrum worden georganiseerd in huize Calluna. Meer informatie over inschrijving en deelname vind je in de omschrijvingen hieronder. Inschrijving voor deze activiteiten verloopt via de organisator zelf.

3 juni & 1 juli 2023 van 9.00-13.00
EHBO aan baby’s en kinderen

door Stichting EHAK / Rode Kruis

Volledige cursus Eerste Hulp Aan Baby’s & Kinderen inclusief certificaat bij het Rode Kruis. Aangeboden door Stichting EHAK. De cursus bestaat uit 5-6 uur online theorie en 4 uur praktijk bij ons in huis Calluna in Zeist.

De online theorie volg je thuis op het moment dat het jou uitkomt. Hierin leer je wat je moet doen bij o.a. brandwonden, koortsstuip, een bloeding, bewusteloosheid, etc. Na afloop daarvan krijg je nog een jaar lang toegang tot de online leeromgeving. De e-learning moet volledig zijn afgerond voordat je mag deelnemen aan de praktijkles. Tijdens de praktijkles ga je in een veilige omgeving belangrijke onderdelen oefenen zoals een verstikking bij een baby en kind, reanimatie baby, reanimatie kind ouder dan 1 jaar, aansluiten van een AED, bewusteloosheid en verbanden aanleggen. De kosten voor deze cursus worden door veel zorgverzekeraars (deels) vergoed. Check hiervoor je aanvullende verzekering.

Data praktijkochtenden: zaterdag 3 juni en 1 juli 2023. Meld je hier aan. Ook als je geen cliënt bent van Dana ben je van harte welkom.

Training Embodied Consent Communicatie September

8 september ’23
Embodied Consent, Communicatie voor Professionals- met Mariëtte Frits

Communicatie blijkt het sleutelwoord in de beleving van iedere zwangerschap, bevalling en na-traject. Veel vrouwen ervaren hun bevalling als traumatisch. Hierbij blijkt uit onderzoek dat het niet gaat over de handeling of ingreep zelf, maar over de manier van communiceren.

Hoe zorg je nu voor heldere communicatie met je cliënt, zodat zij regie en autonomie behoudt? In deze workshop krijg je heel veel praktische tools, tips en handvaten. Je oefent en ervaart aan den lijve wat het verschil is tussen ondergaan en ontvangen; het behouden van autonomie of “overgenomen worden door”. Lees hier meer.

26 september ’23
Start IPT basisopleiding gemengde groep

Jaaropleiding tot gecertificeerde IPT Practitioner voor het vrouwelijk bekken, voor zowel vrouwelijke als mannelijke cursisten, of cursisten die zich als zodanig identificeren.

Meer informatie vind je op de website van IPT.

Doekenwerk

23 oktober ’23 van 10.00-17.45
DOEKENwerk & Rebozo

door Juli Pohan, lichaamsgerichte coach   

Werken met een doek is een zachte, voedende en kalmerende techniek. Je kunt het op verschillende manieren gebruiken, om een sessie te starten of te eindigen of zelfs ermee geven. 

Voor:Masseurs, bodyworkers, yogateachers die op een mat op de grond werken. (Deze techniek is maar beperkt geschikt voor op een massagetafel.)

Voor de cliënt is het vaak een manier om dieper in overgave te gaan. Feedback die ik vaak hoor is: een gevoel van veiligheid, koesterend, voedend en kalmerend. Meer info en aanmelden: DOEKENwerk Juli Pohan 

Man in Bed training Yves Bonroy

-afgelopen-
Dagtraining voor mannen:
‘De Man in Bed’

door Yves Bonroy, personal development en sex coach voor mannen.   

Ken je dat? Dat je je best doet in de slaapkamer maar je toch een onzekerheid voelt? Is ze wel tevreden? Is het wel goed? Vindt ze het wel fijn? Vergelijkt ze me met iemand anders? Dan is deze dagtraining voor mannen iets voor jou!

Tijdens de workshop ga je onderzoeken wat je seksuele verlangens en behoeften zijn, en waar je tegenaan loopt in de slaapkamer. Want wat wil ik zelf eigenlijk? Wat wil ik ervaren? Is het oké om eigen verlangens te hebben? Tevens onderzoeken we je blokkades op het gebied van seks waarbij ik je technieken en tools aanreik om hier beter mee om te gaan. 
NB: De oefeningen zijn niet seksueel of intiem, iedereen houdt zijn kleren aan 😉 Voor meer info en aanmelden: Dagtraining ‘De Man in bed’ (m) 

Borstmassae & Intieme Zelfmassage workshop

-afgelopen-
2-daagse Borst- & Intieme Zelfmassage door Daphne & Mariëtte.

Tijdens deze 2-daagse nemen Daphne & Mariëtte je mee op reis in de wondere wereld van zelfmassage. Mariëtte deelt haar kennis en wijsheid over het gebied van de borsten. Daphne neemt je mee in het vrouwelijk bekken. Deze twee dagen samen maken een complete ervaring in het lichaam, op ons meest intieme plekken, waar het mooi, lief, extatisch, maar ook pijnlijk en rauw kan zijn. Waar je opwinding en zachtheid voelt, maar ook kwetsbaarheid en emotie. Je bent zo welkom! De workshops zijn zowel samen, als los te boeken. Lees hier meer.

Zwangerfit bij Dana Centrum

-doorlopend online-
ZwangerFit- en Mamafit

door Petra Tuunter, bekkenfysiotherapeut bij Dana

Online (gecombineerde) ZwangerFit- en MamaFit-lessen. De lessen bestaan uit low impact aerobics, core stability-oefeningen, ontspannings- en bekkenbodemoefeningen. En voor de nieuwe mama’s ook buikspieroefeningen.

Cliënten van Dana zijn welkom om mee te doen! Zodra het mag zullen de lessen ook weer live in Hilversum worden gegeven, maar ook dan zal de online mogelijkheid waarschijnlijk nog een tijd blijven worden aangeboden Dus geen zorgen dat die mogelijkheid ineens zou verdwijnen. Interesse of aanmelden: https://www.fysiodouma.nl/zwangerfit/